Vicepreședintele Partidului Democrat (Șarov) se adresează către Maia Sandu ca să-i cedeze Universitatea de Stat din Moldova (USM)

Sute de cadre didactice așteaptă o îmbunătățire a situației în țară și la locul de muncă, la USM. Țara se duce de râpă, iar Universitatea din cauza conducerii actuale a căzut pe locul 2 în clasamentul universităților din Republica Moldova și, cu regret, în continuare universitatea ,,va urca vertiginos în jos”. 

În prezent, la USM, toate eforturile actualei conduceri se concentrează pe bârfe, când cei care caută funcții înalte stau în rând la dl Șarov pentru a pune ,,macaroane pe urechi’’ și pentru a obține funcții de Prorector/Șef Secție planificare/ Contabil-șef/ Șef Secție achiziții/ Șef tipografie, care sunt vacante pentru oamenii dlui Șarov sau dna Otilia. 

În realitate, conflictele de interese sau se declară, sau nu există, dar aici ex-ministrul a ajuns la nivelul cel mai înalt de iresponsabilitate față de Autoritatea Națională de Integritate, când dl Șarov a ascuns afacerea familiei sale și a încălcat toate normele și reglementările în vigoare. Altfel spus, a întrecut măsura chiar și pentru elementele corupte din clasa politică de la Chișinău. Deja și Tipografia USM a fost acaparată de dl Șarov, chiar dacă mai are una donată fiului său. 

Funcția de Rector pentru un membru PDM înseamnă mult, iar pentru un Vicepreședinte PDM – aceasta înseamnă bani… Bani Grei! 

În adresarea disperată către Președintele țării, Prim-ministrul interimar, Președintele Parlamentului, Ministrul Educației, se ascunde o înțelegere cu prim-ministrul Ciocoi. Poate că cineva de la USM va încerca să treacă a 2-a oară cu „culiocul” pentru aprobarea în funcție, dar credem în puterea adevărului și simțim că va fi al 2-lea refuz la suma de bani propusă pentru o funcție. 

Comunitatea academică de la USM trimite petiții și încearcă cu disperare să se apere de urgia care s-a abătut asupra alma mater. 

Site-ul USM este controlat de prorectorul O.Dandara, care se află în buzunarul ex-ministrului corupt și plasează știri trucate pentru a crea impresia în afara USM-ului că comunitatea academică își dorește această „căsătorie” de prost gust cu Partidul lui Plahotniuc. 

Colaboratorii fără funcții de conducere la USM, dar cu durere în suflet față de ceea ce se întâmplă acum la Universitatea de Stat din Moldova, își exprimă public dezacordul și se adresează către Președintele Republicii Moldova, dna Maia Sandu, Președintele Parlamentului Republicii Moldova, dna Zinaida Greceanîi, prim-ministrul, dl Aureliu Ciocoi și ministrul Educației, dna Lilia Pogolșa, prin care cer neaprobarea deciziei corupte, care va duce la o pierdere enormă a viitorului țării noastre – studenții buni, care vor să învețe la ei acasă, în Republica Moldova, dar nu în extensiuni ale unor universități străine! 

Unica Dreptate poate face Consiliul de etică și management a ministerului, care de asemenea a fost aprobat de dl Șarov și aproape fiecare prezintă un conflict de interes prin decizia sa.

,,Rugăm insistent să ne apărați de această politică fosilă care vrea să pună mâinile murdare pe USM!’’ au comunicat angajații insultați de conducerea actuală a USM.