Șoferii din București petrec circa șase zile pe an în ambuteiaj. Este pe primul loc în lume


Bucureștiul este orașul în care se pierd cele mai multe ore în trafic la nivel mondial, 134 de ore pe an pentru fiecare șofer, mai multe decât în New York, Moscova sau Paris. INRIX, aplicație de trafic și alertare rutieră, a calculat că media de deplasare în traficul din București este de numai 24 de kilometri pe oră. Bucureștiul a depășit chiar și Bogota, care în clasamentul precedent se situa pe prima poziție, scrie Biziday.ro.

În capitala Columbiei, se pierd 133 de ore în trafic, iar viteza de deplasare este mai mică de 18 kilometri la oră.

Pe locul trei se situează New York (100 de ore), urmat de Moscova (100 de ore), Philadelphia (94 de ore) și Paris (88 de ore).

În 2020 restricțiile de circulație impuse de pandemia de coronavirus au redus media orelor pierdute în trafic, iar la acest capitol pe primul loc se află Roma, cu 100 de ore salvate, urmată de Londra (80 de ore) și Paris (77 de ore).

De asemenea, perioadele de carantină națională impuse anul trecut de diferite state au dus la scăderea numărului de accidente.

Cea mai importantă reducere a înregistrat-o Spania (-41 %) apoi SUA (-30 %), Marea Britanie și Canada (fiecare cu -21 %).

Source link