Procurorii germani au confiscat bitcoini în valoare de peste 50 de milioane de euro, dar infractorul refuză să le dea parola


Procurorii germani au confiscat bitcoini în valoare de peste 50 de milioane de euro de la un infractor, însă au o problemă, nu pot debloca banii fiindcă acesta refuză să le dea parola, relatează Reuters.

Bărbatul a fost condamnat la închisoare și și-a ispășit între timp pedeapsa, păstrând tăcerea în timpul tentativelor repetate ale poliției de a ghici parola care le-ar permite să acceseze peste 1 700 de bitcoini, a anunțat un procuror din orășelul bavarez Kempten

„L-am întrebat dar n-a vrut să spună”, a declarat procurorul Sebastian Murer vineri, adăugând că „poate nu știe parola”.

Bitcoinii sunt păstrați într-un program denumit portofel digital securizat prin criptare. Odată pierdută parola, utilizatorii nu mai pot accesa portofelul.

Bărbatul fusese condamnat la peste doi ani de închisoare pentru instalarea pe ascuns a unor programe care să mineze bitcoini pe calculatoarele altor persoane.

Valoarea bitcoinilor deținuți de acesta ar fi fost doar o fracțiune din cea actuală în momentul în care bărbatul a ajuns în spatele gratiilor.

Procurorii bavarezi au anunțat că au luat măsuri pentru a se asigura că nici infractorul nu poate accesa „comoara”.

Source link