(video) Meteoritul căzut în Marea Britanie ar putea explica cum a apărut viața pe PământAproape 300 de grame dintr-un meteorit, căzut în Marea Britanie, au fost colectate de către oamenii de știință. Substanţa colectată din orașul Winchcombe este unul dintre materialele cele mai timpurii şi curate din sistemul solar şi conţine material organic şi aminoacizi – „ingredientele-cheie pentru apariţia vieţii”

Muzeul de Istorie Naturală din Londra a declarat că fragmentele au fost recuperate într-o stare atât de bună şi atât de repede după căderea meteoritului, încât sunt comparabile cu probele de roci obţinute din misiunile spaţiale, atât în ​​calitate, cât şi în cantitate, relatează CNN, scrie mediafax.ro.

„Aproape toţi meteoriţii vin la noi de la asteroizi, blocurile rămase din sistemul solar care ne pot spune cum s-au format planetele, precum Pământul. Oportunitatea de a fi unul dintre primii oameni care a văzut şi studiat un meteorit, care a fost recuperat aproape imediat după căderea, este un vis împlinit! ” a declarat Ashley King membru în cadrul departamentului de ştiinţe ale pământului de la Muzeul de Istorie Naturală din Londra.

Meteoriţii sunt mult mai vechi decât orice rocă de pe Pământ. De obicei, ei călătoresc mii de ani prin spaţiu înainte de a fi capturaţi de a cădea pe Pământ. Pe măsură ce aceste obiecte cosmice călătoresc prin atmosferă, uneori produc „o minge de foc” strălucitoare înainte de a ateriza pe Pământ, aşa cum a fost cazul acestui meteorit.

Roca spaţială a fost similară cu proba returnată recent pe Pământ din spaţiu de către misiunea japoneză Hayabusa2 care a adus aproximativ 5,4 grame de fragmente de pe asteroidul Ryugu.

Source link