Situația de la Î.S. „Calea Ferată a Moldovei” va fi examinată de o comisie de anchetă


Chişinău, 3 feb. /MOLDPRES/. O comisie specială va analiza situația economico-financiară de la Î.S. „Calea Ferată a Moldovei” și rezultatul activității ramurii de transport feroviar pentru perioada 2010-2020. O decizie de constituire a comisiei a fost aprobată astăzi de deputații din Comisia juridică, numiri și imunități, comunică MOLDPRES.

Temei pentru crearea comisiei a servit faptul că, în prezent, la Î.S. „Calea Ferată din Moldova” se atestă o situație financiară critică, datoria creditoare a ”CFM” constituind 459,4 milioane de lei. Totodată, restanțele salariale (parțial pentru luna octombrie și luna noiembrie a anului 2020) constituie 35,5 milioane de lei, pentru contribuțiile la bugetul asigurărilor sociale și medicale – 26,9 milioane de lei, iar la buget – 5,5 milioane de lei.

De asemenea, se atestă deficitul de mijloace circulante ca urmare a formării datoriilor debitoare, care la 30 decembrie 2020 constituia 275,4 milioane de lei.

Comisia de anchetă va antrena în activitatea sa toate autoritățile statului responsabile, va audia părțile și persoanele implicate și va prezenta Parlamentului, în termen de până la 60 de zile, raportul cu privire la rezultatele și concluziile anchetei.

foto simbol

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!Source link