Șefa Agenţiei Europene pentru Medicamente le cere ţărilor membre ale Uniunii să nu autorizeze în regim de urgenţă vaccinul rusesc Sputnik VUE / Nato
10 Martie 2021, ora 06:47


 Preşedinta consiliului de administraţie al Agenţiei Europene pentru Medicamente (EMA), Christa Virtumer-Hoche, a sfătuit ţările membre ale Uniunii Europene să nu autorizeze în regim de urgenţă vaccinul rusesc Sputnik V împotriva COVID-19.

‘Se poate compara puţin cu ruleta rusească’, a declarat ea într-un interviu acordat postului austriac de televiziune ORF și citat de agențiile de presă.


”Avem nevoie de documente pe care să le putem examina. În prezent, nu avem date despre efectele secundare la persoanele care au fost vaccinate”, a spus ea.

Săptămâna trecută, Sputnik V a atins o etapă cheie în vederea viitoarei distribuiri în Uniunea Europeană, odată cu începerea examinării acestui vaccin de către EMA, cu sediul la Amsterdam. După anunţ, autorităţile ruse au spus că sunt gata să furnizeze vaccinuri pentru 50 de milioane de europeni, începând din iunie.

Nerăbdătoare în faţa unui proces considerat prea lent, câteva ţări din Uniune au apelat la vaccinuri care nu au fost încă aprobate la nivelul blocului comunitar. Prima a fost Ungaria, care a început să administreze vaccinul rusesc populaţiei sale luna trecută. Republica Cehă şi Slovacia au comandat, la rândul lor, vaccinul din Rusia.


Cancelarul austriac, Sebastian Kurz, a discutat la sfârşitul lunii februarie cu preşedintele rus, Vladimir Putin, ‘posibilitatea’ unor livrări de Sputnik V, argumentând că vaccinurile nu ar trebui să facă obiectul unor ‘lupte geopolitice’, dar a precizat că

că vrea să aştepte aprobarea EMA înainte de orice utilizarea vaccinului în țara lui.


 

Copyright © 2006 – 2021 Reproducerea totală sau parţială a materialelor necesită acordul în scris al Publicaţiei Periodice TIMPUL DE DIMINEAŢĂ

 Urmărește știrile Timpul.md pe Telegram


blog comments powered by

Chiftele de post / Cele mai nesănătoase alimente de post

Nu putem renunta la chiftelute nici pe perioada postului, insa cum le pregatim daca nu sunt din carne? Iata doua retete de chiftele de post.


(
)

Citeşte tot articolul

Timpul Local
10 Martie 2021, ora: 07:22

Crimă șocantă: Un tânăr și-a UCIS mama în bătaie

 Un tânăr în vârstă de 23 de ani și-a ucis mama în bătaie. Tragedia a avut loc în satul Cucoara din raionul Cahul. Potrivit ofițerei de presă a IP Cahul, Cristina Ciobanu, femeia a decedat astăzi, 9 martie, la domiciliu, până la sosirea…


(
)

Citeşte tot articolulSource link