Relansarea economică a Moldovei a fost discutată într-o dezbatere cu experți europeni


Chişinău, 26 feb. /MOLDPRES/. Starea actuală a economiei Republicii Moldova, sectoarele cele mai afectate de criza pandemică, prognozele și prioritățile de intervenție pe termen mediu pentru a contribui la redresarea economică – au fost unele dintre subiectele abordate ieri, în cadrul evenimentului EU Debates Cafe, cu tema „Un plan de investiții și relansare economică pentru Republica Moldova: necesități, priorități, surse”, transmite MOLDPRES.

În cadrul panelului de discuții, secretarul general al Ministerului Economiei şi Infrastructurii, Lilia Palii, a relatat despre setul de măsuri de susținere a mediului de afaceri în situația pandemică, despre prognoza macroeconomică și viziunea de dezvoltare pe termen lung în contextul proiectului noii strategii pentru o economie  incluzivă, durabilă și digitală.

În context, au fost evidențiate obiectivele pentru politici de intervenții pe următoarele dimensiuni: oportunități economice extinse și diversificate pentru întreprinderile mici și mijlocii, firme productive, inovative și competitive, mai multe locuri de muncă sigure și bine plătite, creștere economică cu amprentă ecologică redusă, utilități publice, condiții de trai mai bune și accesibile pentru toți, reziliență sporită a vulnerabilităților, precum și capacități instituționale sporite.

În cadrul evenimentului, oficialii europeni au relatat despre intenția Comisiei Europene de a susține un plan de recuperare economică pentru Republica Moldova în contextul noului Program Indicativ Multianual pentru anii 2021-2027.

foto: cursdeguvernare.ro

 

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!Source link