PSRM vrea să salveze țara de „haosul politic”, după ce guvernul controlat de ei și-a dat demisia pentru a iniția alegeri anticipatePolitică
9 Martie 2021, ora 15:03


„PSRM va întruni joi Executivul politic, unde urmează să fie decis planul de acțiuni pentru salvarea țării din haosul politic, sanitar, social și economic în care se află”, anunță partenerii lui Șor din Parlament.

Ce declară PSRM (9 martie  2021): „Blocajul instituțional creat de criza politică generată de Președinție, lipsa unui guvern funcțional, preocuparea unor conducători ai statului pentru interese electorale, fac ca țara să se afunde într-un haos în care vedem tot mai mulți oameni bolnavi, avem creșteri alarmante ale deceselor, blocaje economice și sociale, riscăm din nou să intrăm în lockdown. Toate acestea sunt generate de iresponsabilitatea unor politicieni și de unii conducători de instituții, care refuză dialogul și refuză să pună pe primul plan nevoile urgente ale cetățenilor și siguranța lor”


Ce declara Chicu la 23 decembrie 2020: Scopul demisiei este declanșarea alegerilor parlamentare anticipate. „Este un obiectiv pe care l-am declarat prioritar pentru a aduce la normalitate țara”, a declarat Ion Chicu.


Acest parlament nu reprezintă rezultatul alegerilor. Trebuie dizolvat” a mai declarat Greceanîi. Același lucru l-a afirmat și premierul Ion Chicu.


Ce declara Dodon în noiembrie 2020: „Parlamentul trebuie dizolvat și trebuie să aibă loc alegeri parlamentare anticipate. Cu cât mai repede, cu atât mai bine. Cum să declanșăm acest proces? Astfel încât următorul președinte ales să semneze decretul de dizolvare al Parlamentului. Vom propune măsuri legale despre cum poate fi declanșat acest proces. Rămân ferm pe ideea că componența Parlamentului nu reprezintă ceea ce au ales cetățenii la alegerile parlamentare”.


Constatăm că actuala criză politică, economică și sanitară este provocată EXCLUSIV de către Igor Dodon și socialiștii lui, aliați cu Șor, care se tem că vor rămâne fără majoritate în următorul Parlament.

Copyright © 2006 – 2021 Reproducerea totală sau parţială a materialelor necesită acordul în scris al Publicaţiei Periodice TIMPUL DE DIMINEAŢĂ

 Urmărește știrile Timpul.md pe Telegram


blog comments powered by

ROMÂNIA
9 Martie 2021, ora: 15:22

Autostrăzile spre Moldova - Care este în detaliu stadiul pe fiecare tronson

Autostrada Moldovei A7 – circa 440 de km care să străbată Moldova de la Nord la Sud, Autostrada Unirii A8 – 311 km care să lege Moldova de Transilvania pe ruta Ungheni-Iași-Târgu Mureș și Autostrada A13 – circa 170 de kilometri care să lege Brașovul de Bacău și A7 – toate cele…


(
)

Citeşte tot articolul

Culinar.md
9 Martie 2021, ora: 15:01Source link