Primarul General, Ion Ceban, a depus flori la monumentul „Maica Îndurerată” de la Complexul Memorial „Eternitate”, în memoria celor căzuți în luptele de pe Nistru


Primarul General, Ion Ceban, a depus astăzi flori la Monumentul „Maica Îndurerată” de la Complexul Memorial ETERNITATE, cu prilejul Zilei Memoriei și Recunoștinței, când se împlinesc 29 de ani de la începutul conflictului armat din 1992, de pe Nistru.

Ion Ceban a declarat că cei care au participat la războiul din Transnistria: militari și ostași în rezervă ai Armatei Naționale, angajați ai MAI, SIS și voluntari, au făcut-o necondiționat, pentru a-și apăra pământul natal și integritatea teritorială a statului.  

Printre veteranii conflictului armat de pe Nistru sunt oameni care mai suferă și acum, rămânând cu sechele pe viață. Alții și-au pierdut camarazii de luptă. Iar familiile celor căzuți sunt îndurerate și peste ani, pentru că nu s-a întors acasă tata, fratele sau fiul.

„Pe parcursul acestor ani, APL Chișinău a susținut veteranii și familiile acestora, prin oferirea de spațiu locativ, ajutor material sau tratament medical. Această categorie de cetățeni va rămâne și în continuare în vizorul municipalității. Este important să purtăm în continuare cinstea și memoria celor care au luptat în războiul de pe Nistru”, a mai declarat Primarul de Chișinău. 

 

 
Source link