Israelul a lansat aplicația „Green pass” pentru persoanele vaccinate anti-COVID. Cum funcționează aceastaExecutivul israelian a lansat permisul verde pentru cei care deja s-au vaccinat împotriva COVID-19. Acesta este sub forma unei aplicații mobile și permite accesul nelimitat în baruri, hoteluri, piscine și alte locuri publice.

După ce a reușit să vaccineze mai mult de jumătate din populație, Israelul a lansat o aplicație care verifică dacă un cetățean a fost sau nu vaccinat împotriva COVID-19, dar și dacă acesta are sau nu anticorpi. Permisul dă titularului acces la sălile de sport, hoteluri, teatre și concerte, iar restaurantele și barurile urmează a fi incluse pe listă săptămâna curentă.

Adoptarea acestor politici a provocat și un val mare de nemulțumire din partea cetățenilor, care consideră impunerea acestor restricții de acces drept acte de discriminare. De asemenea, The Guardian, anunță că au fost organizate proteste față de decizia guvernului. Protestatarii au venit cu mesaje precum că aplicația va crea o nouă ierarhie în societate.

Țările UE și Marea Britanie încă analizează dacă vor adopta sau nu certificatele de vaccinare anti-COVID, având în vedere procentul mic de persoane vaccinate dar și discriminările pe care acestea le creează, menționează Biziday.

Source link