De la începutul anului, Serviciul Vamal a încasat 5,8 miliarde de lei


Chişinău, 1 apr. /MOLDPRES/. În primele trei luni ale anului 2021, Serviciul Vamal al Republicii Moldova a înregistrat încasări de 5,8 miliarde de lei, cu 8% mai mult comparativ cu aceeași perioadă a anului precedent, transmite MOLDPRES.

Totodată, în luna martie a anului curent, Serviciul Vamal a colectat la bugetul de stat peste 2,3 miliarde de lei, în creștere cu 13% față de aceeași lună a anului 2020.  

„Pe parcursul lunii trecute, au fost perfectate 49 024 de declarații vamale, iar fluxul mijloacelor de transport a constituit 147 188 de traversări. Cele mai tranzitate posturi vamale au fost Leușeni și Sculeni, cu 38 901 și  respectiv, 23 147 traversări”, indică Serviciul Vamal.

În luna martie, ofițerii Liniei de informare au răspuns şi la 2 403 solicitări de informații cu privire la activitatea vamală. „În perioada de referinţă, au fost constatate 704 de încălcări ale legislației vamale, fiind întocmite 295 de procese-verbale cu privire la contravenție și aplicate amenzi în sumă de peste 1 milion de lei”, conform sursei citate.

foto: Serviciul Vamal

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!Source link