Cunoaște participantele celei de-a doua ediții a programului XY Pre-Accelerator: Women EntrepreneurshipA doua ediție a programului XY Pre-Accelerator: Women Entrepreneurship, lansată la 1 martie 2021, își propune să instruiască și să ofere suport pentru 30 de fete și femei care doresc să își dezvolte ideea de afacere.

Pe parcursul a 6 săptămâni, participantele vor beneficia de sesiuni cu mentorii interni, training-uri și workshop-uri în domeniul antreprenorial și instruiri cu peste 15 experți în diverse domenii conexe.

Participantele vor beneficia de sesiuni cu mentorii interni, training-uri și workshop-uri în domeniul antreprenorial și instruiri cu peste 15 experți în diverse domenii conexe.

 

Faceți cunoștință cu participantele celei de-a doua ediții a programului de pre-accelerare pentru fete și femei.

Artista Vasiluța Vasilache și Ruxanda Spatari și-au propus să creeze un magazin online care să promoveze artiștii din Republica Moldova, cât și de peste hotarele acesteia. Printre produsele disponibile pe platformă vor putea fi găsite postere, piese de îmbrăcăminte, ceramică și alte obiecte de artă. Cu ajutorul acestei platforme, Vasiluța și Ruxanda doresc să susțină artiștii locali care vor putea să-și monetizeze lucrările sale de artă.

Braga Olga a aplicat la program cu scopul de a-și dezvolta afacerea în domeniul consultanței financiare pe care și o gestionează la moment.

Irina Făureanu a venit cu ideea de a crește microplante în propria seră a familiei sale, ea fiind responsabilă de marketing, vânzări și dezvoltarea afacerii.

Nadejda Hadjivu este fondatoarea brandului NUKA, care se specializează pe producerea pastei de diverse tipuri nuci.

Camelia Brașovschi este pasionată de fashion și a aplicat la program cu ideea de a crea colecții de rochii de nuntă haute-couture și non-conformiste pentru femei.

Ana Sparivac dorește să creeze un magazin online de lenjerie intimă pentru femei la prețuri accesibile.

Ana Ungureanu a aplicat la program cu scopul de a înființa propria agenție care oferă servicii de promovare online.

Elena Ceban dorește să creeze un atelier (sau mai multe) de producere manuală a covoarelor amplasat în zona rurală, care va renaşte idealul meşteşugăresc feminin, va crea locuri de muncă pentru femeile de la țară şi va pune accent pe păstrarea tradițiilor, a patrimoniului cultural şi artistic. Acest tip de atelier va susține producătorul local de lână (oierii) şi lemnarii. De asemenea va conlucra şi cu meşterițele care vor oferi cursuri de țesut pentru tineri. Bărbații de asemenea vor fi bineveniți în cadrul activității date, nu va exista discriminare de gen. 

Țesutul covoarelor este o activitate demnă şi a fost practicată din timpuri străvechi. La moment, munca la război se pierde considerabil, devenind practic doar o zăbavă pentru turişti. Consider că este cazul de a renaşte tradiția.

Agafița Irina se ocupă de producerea jucăriilor pentru copii, confecționate din lemn sau alte materiale naturale. De asemenea, Irina planifică să dezvolte și o gamă de produse pentru decorul casei.

Virgilia Schipschi își propune să ofere spre chirie plante pentru diverse evenimente.

Cristina Cazacu dorește să dezvolte un brand autohton care oferă piese vestimentare și pictate manual.

Elena Babalau va dezvolta un jurnal pentru femei însărcinate care va include perioada sarcinii, regulile care trebuie respectate în timpul sarcinii, informații despre ce este permis și ce nu în perioada sarcinii, tabele de monitorizare a sarcinii etc.

Daniela Tănase va dezvolta un magazin online de produse zero waste care promovează și susțin un mod de viață sustenabil.

Anastasia Terzi a pornit propria afacere în producerea bijuteriilor lucrate manual din pietre naturale.

Dana-Domnița…Source link