A fost dat în exploatare un sector de drum ce conectează orașele Tvardița și Ceadâr-Lunga


Chişinău, 12 mar. /MOLDPRES/. Un sector de drum cu o lungime de circa 12 km, parte a traseului național R36 Basarabeasca – Ceadâr-Lunga – R29, a fost dat astăzi în exploatare, după ce membrii unei comisii speciale pentru terminarea lucrărilor au semnat actele de recepție, transmite MOLDPRES.

Potrivit Administrației de Stat a Drumurilor (ASD), termenul de garanție a lucrărilor executate este de un an, antreprenorul asumându-și înlăturarea din fonduri proprii a oricăror defecțiuni apărute în această perioadă. „Contractul de  antrepriză, care a prevăzut reabilitarea sectorului de drum, a fost semnat  în luna martie a anului 2020, având o valoare de peste 78 milioane de lei, alocați din bugetul de stat”, indică ASD.

Proiectul a inclus reparația îmbrăcămintei rutiere, reabilitarea a două poduri, construcția unui canal de scurgere din beton, instalarea a 84 de indicatoare rutiere cu montarea a 524 de stâlpi de dirijare a traficului.

Reparația acestui segment de drum a fost efectuată în cadrul Programului de reparație a drumurilor publice naționale aprobat prin Hotărâre de Guvern  și a contribuit la îmbunătățirea condițiilor de circulație și fortificarea siguranței rutiere în regiune.

foto: ASD

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!Source link